Over mij en wat ik doe

 Dag lieve lezer,

 

Mijn naam is Ilsabeth Kaars Sijpesteijn,

Ik ben een Feng Shui-, omgevingspsychologie- en clearing-expert.

 

Als jij er net als ik van houdt om jezelf voortdurend te ontwikkelen en geïnteresseerd bent in de verbinding tussen

wat je om je heen ziet én niet ziet, maar wel voelt, dan zit je hier goed.


In ons dagelijks leven en werken vormt de plek waar het leven zich afspeelt de

'missing link'. De ruimte om je heen is zo vanzelfsprekend dat je 'm haast over het hoofd ziet. Of op zijn minst voor waar aanneemt. Terwijl het een belangrijke factor is in hoe je je voelt en functioneert. Je huis is daarin belangrijk omdat over die plek zelf het meest te zeggen hebt.
Waar mijn passie voor "omgeving" vandaan komt...


Als kind schoof ik net zo lang met de meubels in mijn kamer tot het goed voelde, op zoek naar een 'comfortabel en veilig hoekje'.

Tijdens mijn studie sociale psychologie voelde het incompleet dat het alleen maar over de mensen ging en de ruimte nooit ter sprake kwam. Daarom diende ik een voorstel in om omgevingspsychologie te mogen integreren. En kwam ik erachter dat ik vroeger dus al bezig was geweest om dat vakgebied te ontdekken.

Een mens gaat een interactie aan met zijn omgeving. 

 

In het voorbeeld uit mijn kindertijd: het blijkt dat je zittend met je rug naar een deur of open ruimte meer stresshormonen aanmaakt dan wanneer je een muur achter je hebt als 'steuntje in de rug', en overzicht hebt over de ruimte en de entree.


Waar omgevingspsychologie zich veelal richt op 'grotere omgevingen', openbare ruimtes en de invloed van natuur, wilde ik ook graag meer weten over huizen en wonen.

 

Dat bracht me bij Feng Shui: heel oude en praktische kennis over hoe ruimte 'werkt', op een heel persoonlijk niveau.

 

Een huis laat heel veel zien over zijn bewoners. Op veel meer manieren dan alleen met hoe het is ingericht. Het hele huis vertelt een verhaal, en als je dat verhaal kent leer je veel over jezelf.

 

We zijn er niet mee opgegroeid om op die manier naar onze omgeving te kijken, maar intuïtief voelt iedereen dat het klopt.

 

Waar we wel mee zijn opgegroeid, is met denken, de dingen vanuit ons hoofd benaderen. 

Het is superfijn als je goed kan nadenken, maar als je vergeet om ook je hart en je buik te betrekken, dan mis je van alles. En word je als het ware ‘topzwaar’. 

 

Door de dag heen denk je vaak steeds dezelfde dingen en dat kan een vermoeiend en zorgelijk cirkeltje worden.

 

Daarmee bouw je spanning op, en dat heeft zijn weerslag op de ruimte om je heen. 

 

Dat besef leidde tot de derde poot in mijn werk: clearing.

Clearing is een prachtige, eenvoudige manier om spanning in een ruimte en in jezelf of iemand anders te ontladen. 

Mijn ervaring is dat alles lichter aanvoelt in een ruimte die gecleard is. Een van mijn klanten vergeleek het met een mooie frisse lentedag waarin alles zich opent en opbloeit, een gevoel van ruimte en openheid, ontvankelijk voor nieuwe perspectieven.  

 

 

Met deze combinatie heb ik een manier ontwikkeld om met mensen en hun huis te werken, met als resultaat: je meer thuis voelen, zowel in je huis als in je leven!
In mijn blog schrijf ik verhaaltjes over de alledaagse interactie met je omgeving.

Je kunt ze hier lezen of ontvang ze rechtstreeks in je mailbox via de knop hieronder!