Vliegen als een vogel

Deze foto staat in mijn kamer, meer dan een jaar geleden werd ik erdoor geraakt, en omdat ik eraan bleef denken heb ik ‘m uiteindelijk gekocht. (Dank aan de fotograaf Melchior van Nigtevecht*)

Eenheid

Voor mij verbeeldt de foto eenheid van mens en natuur. De schoonheid van oceaan, mens en dier. De energie van sport en water. De kracht van de elementen. De magie van de vogel die als een engel boven de surfer hangt.

 

Vliegende vogels

En plotseling realiseerde ik me iets grappigs. Deze vogel is de zesde vliegende vogel aan mijn muur!

In totaal verschillende vormen heb ik vliegende vogels in mijn huis: in de badkamer hangt een uit hout gesneden vliegende eend die ik als kind van mijn tante kreeg. Twee aardewerken Portugese zwaluwen kleuren mijn keuken. Een kunstwerk van textiel met een koppel zwanen in vlucht hangt in de slaapkamer. En nu zweeft dus deze ‘brown footed booby’ (een soort Jan van Gent, voor de liefhebbers) met gespreide vleugels mijn kamer binnen!

 

Vleugels 

Een vliegende vogel kun je associëren met ‘vrijheid’, vliegen als een vogel heeft altijd aantrekkingskracht op mij gehad. Vrijheid van geest, 'alles is mogelijk'. Mijn vleugels uitslaan, in de zin van me ontwikkelen, nieuwe terreinen ontdekken, op ontdekkingstocht gaan. Misschien niet altijd zichtbaar van buiten, maar van binnen is dat wat mij continu motiveert.  

 

Rode draad

Het lijkt misschien of ik vogels spaar, zoals je als kind iets kon verzamelen. Integendeel, ik ben nooit bewust op zoek gegaan naar vogels. En je vraagt je af hoe zo'n opvallende rode draad me níet heeft kunnen opvallen!? 

‘Je ziet het pas als je het ziet’, zei Johan Cruijff dan :)

Zonder dat je het door hebt tekent zich een rode draad af in je huis. Die zit niet perse (alleen) in wat er aan de muur hangt, maar omdat de functie van wat je ophangt 'voor het mooi' is, is het wel een mooie 'verstopplek' voor wat er ergens in jou leeft.

 

Informatie en inspiratie

De nauwe vervlechting van jezelf met wat je om je heen verzamelt is een bron van informatie en inspiratie. Waar jij 'als vanzelf' naartoe getrokken wordt, gaat verder dan smaak of voorkeur. Het geeft ook iets weer over jou, over wat je drijft, of vleugels geeft ;)

Dat herkennen kan je zelfgevoel versterken. Maar het kan ook dat je beseft dat wat er aan je muur hangt je eigenlijk helemaal niet (meer) zo aanstaat, misschien bij een andere fase hoorde, of niet meer aansluit bij waar je nu bent of graag wilt zijn. Laat het je dan inspireren om er iets aan te veranderen. Dan werkt dat ook andersom: het helpt je te manifesteren wat je nu bij je past.

 

Wat hangt er bij jou aan de muur?  Zit daar een rode draad in?

Die kan heel eenduidig zijn zoals bij mijn vogels, maar dat hoeft niet. 

Ik ben superbenieuwd om te horen of je iets ontdekt!

Wil je een keer samen met mij op zoek naar de rode draad in jouw huis? 

Laat het mij weten!

 

Mogelijk duurt het iets langer voor ik reageer, want als je dit leest is deze vogel eventjes gevlogen en aan het genieten van een vakantie op een paradijselijk eiland :)

 

Sla je vleugels uit en geniet van alle moois om je heen!

Hartelijke groet!

Ilsabeth

 

*Meer moois van fotograaf Melchior van Nigtevecht is te vinden op zijn Instagram account @melchiorphoto, of  klik hier!