Heerlijk helder

Zand en zout

Als het over je huis gaat, gaat het natuurlijk ook soms over huishouden. Geen thuis zonder huishouden :)

 

Van alle dingen die daarbij horen is voor mij ramen wassen aan de orde van de dag. Door de ligging van mijn huis geeft zelfs een beetje wind van zee al zand en zout op de ramen. En na een storm zoals in de afgelopen week toont het of er van dat plakplastic tegen inkijk op zit, dat heldere ramen omtovert tot melkglas.

Ogen

Ramen zijn bedoeld om licht binnen te laten en om doorheen te kijken. Als ogen. Ramen zijn de ogen van je huis. 

Schone ramen geven helder zicht. Ramen die vies zijn, vertroebelen je blik op de buitenwereld. 

 

Behalve dat je huis schoner en lichter oogt als je ramen ook schoon zijn, geeft het je een gevoel van helderheid, van openheid. Scherpt het je blik naar buiten, letterlijk én figuurlijk.

 

Heldere geest

De eerste dagen van dit nieuwe jaar bracht ik op een Waddeneiland door. De paar dagen daar voelden als een paar weken. Ik kwam thuis met een doorgewaaid gemoed, en ondanks ook een fikse verkoudheid, toch een heel heldere en open geest. 

 

Daar houd ik van. En omdat ik weet hoe je huis je staat van zijn kan bekrachtigen, begrijp je wat ik als eerste deed toen ik thuiskwam. Inderdaad :) De zand-en zoutlaag van mijn ramen wassen.

 

Herken jij dit? Was jij je ramen ook vaak of juist bijna nooit? Valt het je überhaupt op hoe je ramen eruit zien? Wil je meer weten over hoe in jouw specifieke situatie je huis jou optimaal kan ondersteunen?

Ik vind het leuk om van je te horen!

 

Ik wens je een helder en open 2018!

Ilsabeth

 

N.B. Mocht je nu ineens zin krijgen om je ramen te gaan wassen, zorg wel voor een stevig trapje. In mijn enthousiasme om gauw de ramen schoon te maken ben ik eens genadeloos van een krukje gesmakt. En haastige helderheid maakt heel troebel :)