Neem de zomer mee de herfst in!

Neem de zomer mee de herfst in

Het is alweer half september. Het weer, het licht, de geuren en de kalender loodsen ons richting de herfst. September voelt voor mij altijd een beetje als een nieuwe start. Een nieuw schooljaar, voor mij persoonlijk een nieuw levensjaar. Maar het is ook ‘het begin van het einde van het jaar’. De vraag rijst: wat wil ik dit jaar nog? Hoever ben ik met mijn plannen, met de dingen die ik dit jaar graag wilde?

 

Zomerenergie

Het seizoen brengt ons meer naar binnen, letterlijk ook: we gaan weer meer binnenshuis leven. Tegelijk zit de zomerenergie nog in je lijf!

 

In de zomerzon bloeide inspiratie, rolden ideeën, plannen, dromen als vanzelf je gedachten binnen, samen met de zin en de power om ze te verwerkelijken.

Als je op vakantie bent geweest, dan herken je vast de frisheid van geest die je dan hebt. In vakantierust ontstaat er een heerlijke ruimte. Je bekijkt alles van een afstandje. Je laat je fantasie de vrije loop. Hoe zou het zijn om... op dit mooie plekje te wonen? Alles eens ánders te doen?

Je ziet helderder wat je graat wilt, en bent je meer bewust van waar je gelukkig van wordt. 

 

Thuis

Thuisgekomen ben je zelf als nieuw, maar om je heen is alles nog bij het oude. Meegenomen souvenirs vormen kleine eilandjes in het land van thuis. De vakantiefoto's doen je glimlachen, de verlangens voel je nog, maar al gauw moet je alle zeilen bijzetten om de energie te blijven voelen.

Laat staan dat het ervan komt om opgedane inspiratie om te zetten in actie, werk te maken van je verlangens en wensen. Het dagelijks leven neemt je weer in beslag en de korter wordende dagen vullen zich met wat er allemaal 'moet'.

 

Komt het je bekend voor? Is dit een patroon wat er 'nu eenmaal' bij hoort, of kan het anders?

 

Juist omdat we nu weer meer naar binnen gaan, is je huis de aangewezen plek om je daarbij te helpen!

 

Vakantie-ogen

Kijk eens met dezelfde aandacht en opgetogenheid als waarmee je op vakantie om je heen keek, naar je eigen huis. Alsof je het nog nooit eerder hebt gezien! Alles wat bekend is neem je makkelijk voor waar aan, en heel vaak zie je het daardoor niet meer echt. Een andere omgeving zoals op vakantie adem je met volle teugen in. Je kijkt bewuster, intenser om je heen, en neemt dingen waar die in je bekende omgeving niet meer opvallen. Kijk je op deze manier naar je eigen huis, dan zie je ineens veel meer.

 

Wat valt je op? Wat maakt je blij en wat niet (meer)? Wat geeft je het ultieme thuisgevoel? Past wat je ziet bij wie jij op dit moment bent of wilt zijn? Past het bij je verlangens: is er letterlijk ruimte, een plek, om de dingen te doen die jij graag wilt doen? Of ligt je tafel vol met administratie of nog op te vouwen was? Heb je de spullen die je nodig hebt binnen handbereik, of liggen je creatieve attributen of je sporttas achterin een kast?

 

 

Ruimte voor je inspiratie

Alles wat je om je heen hebt vertelt een verhaal en ‘spreekt’ tegen je. Soms luid en duidelijk, vaak fluisterend. Als er dingen zijn waar je nog iets mee moet, kom je niet makkelijk tot rust. Spullen die een herinnering meedragen nemen soms onbewust veel ruimte in. Het is een simpel optelsommetje: hoe meer je ‘aan je hoofd hebt’, hoe minder ruimte er is voor je nieuwe ideeën of het verwezenlijken van je plannen. Juist omdat de dingen in je huis je zo vertrouwd zijn heb je vaak niet door hoeveel ‘headspace’ ze kunnen innemen. Van een afstandje kijken kan je helpen om waar te nemen hoeveel ruimte je eigenlijk hebt voor waar jij werkelijk warm voor loopt.

 

Kwartiertje

Geef je zelf eens een kwartier om de dingen om je heen weg te halen die meer ruimte innemen dan je lief is, of die niet passen bij hoe jij de rest van het jaar wilt invullen. En kijk vervolgens hoe je je voelt de komende dagen. Zo nodig herhalen. Ik weet zeker dat de zomerzon ervan gaat schijnen in je huis!

 

Welkom in je element

Ik vind het heel leuk als je me laat weten hoe het je vergaat! En vind je het lastig om zelf van een afstandje naar je huis te kijken? Wil je deze herfst een grote(re) stap zetten in het afstemmen van je huis op wat jij wilt? Ik kijk graag een keer met je mee!

 

Klik hier om contact met mij op te nemen!