Rots in de branding

 Heel vaak krijg ik de vraag: wat doe jij nou eigenlijk? Het is tijd om daar eens iets meer over te vertellen!

 

Rots in de branding

“Mensen zien hun woning als rots in de branding, de enige constante in een onrustige wereld” las ik laatst in het tijdschrift van de Vereniging Eigen Huis.

Home sweet home

Wie op zoek is naar een (nieuwe) plek om te wonen, besteedt daar doorgaans veel aandacht aan. Huis zoeken, kiezen, opknappen, inrichten, mooi maken, je draai vinden. En eenmaal geïnstalleerd, dan woon je 'gewoon’. Het huis wordt uitvalsbasis, het honk waar je steeds op terugkeert. Je vliegt in en uit als een vogel op zijn nest. Als je invliegt is dat om te slapen, te eten, te relaxen, te werken, te zijn, alleen of samen met je geliefde(n). En als je uitvliegt is dat om de buitenwereld in te gaan, te doen wat je daar te doen hebt, werken, naar school gaan, spelen, andere mensen ontmoeten, sporten, vul maar in.    

 

Oplader

Je kunt je huis zien als oplaadplek. Net zoals een elektrisch apparaat regelmatig aan de oplader moet, zo laadt een mens zich thuis op. Thuis is de plek waar je helemaal jezelf kunt zijn, waar jij de regels bepaalt, en hoe het eruit ziet. Je huis is in feite jouw 'base station'. 'Binnen' verzamel je de energie voor 'buiten'. En als de oplader goed werkt dan kun je er weer volop tegenaan.

 

De kwaliteit van je oplader is bepalend voor de kwaliteit van jouw energie. Als je huis jou ten volle ondersteunt, biedt dat een basis voor een gezond, gelukkig, betekenisvol leven. De kwaliteit van deze persoonlijke oplader zit verstopt in alle aspecten van je huis, in heel brede zin.

 

Dit is één kant van het verhaal.

 

Spiegeltje spiegeltje aan de wand..

(jij bent de mooiste in het land!)

De andere kant is dat jouw huis een spiegel van jou vormt. Dat wil zeggen dat wie jij bent en hoe jij leeft in tastbare vorm wordt uitgedrukt in je eigen huis. Geen mens is hetzelfde en geen huis is hetzelfde, je huis is super-persoonlijk! Werkelijk elk aspect van je huis is een uitdrukking van JOU, of dat nou bewust is of onbewust. Waarom kies je bepaalde kleuren, bepaalde meubels, ja zelfs: waarom kies je dit huis? Dat gaat verder dan alleen 'smaak' of praktische overwegingen. Waarom zijn sommige plekken altijd netjes opgeruimd en andere niet? Waarom zit je graag hier en niet daar?

Alles is een (vaak grotendeels onbewuste) uitdrukking van wie jij bent. En als je zin hebt om daar naar te kijken alsof je in een spiegel kijkt, dan kun je je leven op een positieve manier in beweging brengen. Want wat je niet bevalt in die spiegel, dat kun je veranderen :)

 

Wind mee!

Deze twee kanten van het verhaal zijn sterk met elkaar verweven. Als je huis bij je past en in lijn is met wie je bent en wat je wilt in je leven, je doelen, dromen, wensen, dan is dat alsof je met de wind meefietst: je komt makkelijker vooruit!

 

Welkom in je element

Vaak voel je zelf wel of je huis ‘klopt’, maar soms weet je het even niet. Dan kan het helpen om in te zoomen op wat je huis laat zien, maar wat je zelf al zo voor waar hebt aangenomen dat je er langs heenkijkt. En dat is waar ik (letterlijk :)) om de hoek kom kijken.

Zou jij meer inzicht willen in wat je huis laat zien? Wil jij je huis optimaal ondersteunend laten zijn aan de doelen die je wilt bereiken?  Het gevoel hebben van de wind in je rug? 

Klik hier en laat het me horen!